Alatură-te echipei devenind voluntar!
Miscarea educationala a Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie, de predare a limbii engleze prin joc in centre sociale, se extinde tot mai mult in Bucuresti si in tara.
Asociatia recruteaza voluntari pentru anul scolar 2023-2024. Pana la aceasta data au beneficiat de orele distractive de limba engleza peste 2000 de copii din centre sociale din Bucuresti si din alte orase din tara – Adjud, Petrila, Oradea, Sighetul Marmatiei.
Programul “Engleza pentru Viata” a primit in 2013 premiul european pentru inovatie in invatarea limbilor straine acordat de Comisia Europeana.
Ce presupune voluntariatul?
Predarea limbii engleze in centre sociale prin jocuri si activitati interactive.
O echipa de doi sau trei voluntari merge saptamanal intr-un centru social pentru o sedinta de o ora si jumatate sau doua ore de limba engleza distractiva. Grupele sunt in general formate din 5-15 copii cu varsta intre 4 si 12 ani, grupati in functie de varsta si nivelul de limba engleza.
Cine poate deveni voluntar “Engleza pentru Viata”?
- Voluntarii pot fi tineri cu varsta de peste 15 ani, indiferent de domeniul de specializare, dornici să se implice: elevi, studenţi, tineri absolvenţi, etc.
- Tineri comunicativi, cu un puternic spirit de echipă;
- Tineri ce pot aloca 3-4 ore pe săptămână activității de voluntariat (pregatirea lectiei si ora propriu-zisa);
- Nu este necesara experienta in predare sau lucrul cu copiii.
Voluntarii asociatiei sunt seriosi si punctuali, deschisi si prietenosi. Isi planifica din timp activitatile pentru lectie si la ora sunt mai mult decat profesori de engleza: devin prietenii si indrumatorii copiilor, iar acestia ii considera modele de urmat.
Care sunt beneficiile pentru voluntari?
Activitatea din centre ii ajuta pe tineri sa devina mai responsabili, mai rabdatori, mai optimisti si mai altruisti.
Interactiunea cu acesti copii destepti si ambitiosi din centre, ce au nevoie doar de un imbold pentru a-si depasi conditia, ii ajuta pe tineri sa isi deschida perspectivele.
Voluntarii au prins multa incredere in ei si si-au descoperit noi abilitati de comunicare, relationare sau lucru in echipa.
Programul de voluntariat presupune si training-uri despre metodologia predarii prin joc sustinute de profesorii Shakespeare School. De asemenea, ei pot beneficia de mentorat din partea profesorilor pentru a imbunatati calitatea orelor de engleza.
De ce te-ai implica in activitatea de voluntariat?
In primul rand, invatam sa ii ajutam pe ceilalti si acest lucru contribuie si la dezvoltarea noastra personala. Voluntariatul este acea experienta in care invatam sa ne organizam, sa gestionam un proiect, sa stim sa transmitem corect ideile, sa interactionam cu diferite tipologii de comportamente si sa daruim.
Interactiunea cu acesti copii destepti si ambitiosi din centre, ce au nevoie doar de un imbold pentru a-si depasi conditia, ii ajuta pe tineri sa isi deschida perspectivele.
Activitatea din centre ne invata pe toti sa devenim mai responsabili, mai rabdatori, mai optimisti si mai altruisti.
Toti cei care au fost implicati intr-un program de voluntariat pana acum, au devenit mai increzatori in ei si si-au descoperit noi abilitati de comunicare si de lucru in echipa.
Programul de voluntariat presupune si training-uri despre metodologia predarii prin joc, sustinute de profesorii Shakespeare School. De asemenea, ei pot beneficia de mentorat din partea profesorilor pentru a imbunatati calitatea orelor de engleza.
Conform legii voluntariatului, activitatea de voluntariat se va considera experienta de munca la angajare!
Cum se face inscrierea?
Daca vrei sa devii voluntar pentru educatie, completeaza formularul de mai jos pana la data de 15.10.2023. Daca te numeri printre cei selectati, te vom invita la training, urmand ca apoi sa incepi activitatea.